Tuesday, 11 July 2017

SELERA MAKAN ANAK BERTAMBAH! TIADA SEMBELIT LAGI






Pagi ni Alhamdulillah rasa lega sikit sebab Fatinpun dah makin sihat, seminggu jugak dia selsema.. Dah lama tak jadi gini..
Fathin dan Zinnirah ni dulu antara yang paling kerap dan mudah terkena Demam, selsema batuk jika bermain dengan kanak-kanak yang tak sihat 😔

Yam nak berkongsi sedikit pengalaman yam sebagai seorang ibu pada 2 anak dara kecil ni. Benda paling susah dan agak mencabar bagi Yam terhadap anak-anak ni ialah bila mana anak susah nak makan! Jenis memilih ! Jenuh pujuk rayu..huhu
Zinnirah ni yesss sangat memilih. Dulu kan dia ni susah sangat nak makan tau. Pedas sikit tak mau, Keras sikit tak mau, rasa tak sedap jer tak mau.. Yam hari-hari dia request "ummi, kakak nak Nasi Ayam, Nasi Arab, Nasi goreng cina, Nasi Planta, Nasi tomato dan Nasi sup ayam" aish... semua nasi berperisa..
Tapi fathiin yess dia kuat makan! Perutpun buncit!hehe tapi dek kerana mulut kecik, dia makan 1jam memang tak habis-
habis..haha😂 yang pasti susu ibu tak pernah miss. Cara pujuk yang simple cium muka ummi then peluk, baca doa(bismillah siap-siap) Da tau da hint dia.. kekeke
.
Oh ya, Apa yang Yam perasan, masa Fathin tak sampai setahun dulu, Yam belikan MEALSHAKES untuk Zinnirah. Apa yang yam perhatikan dekat dua beradik nih, perkembangan lepas consume Mealshakes, Alhamdulillah selera makan makin bertambah !
Ai...kalau tak, dulu kuruh kering lagi.. tulang rusuk memang nampak oii. beratpun naik 100-200gram sahaja setiap bulan
.
Legaaa tengok bila anak mulai senang nak makan.
Bila fathin atau Zinnirah demam, selsema je rasa risau sangat bila dia tak makan. So macam biasa, yam bagi ja dia ratah Mealshakes dan Nutriferon. Hari-haripun tak pa nak.. Ummi sanggup.. 
bak kata Zinnirah, "Mealshake best macam Aiskrimlah ummi"
Alhamdulillah, selera makan time demam masih ada. Ummi nak acik, ummi nak ni... Ibu mana yang tak lega kan? 😊
Rutin harian yam hari-hari. Pastikan Zinnirah dan Fathin ambil Mealshakes, Nutriferon,dan Omega tanpa SKIP.
Jadi, meh la try bagi Mealshakes dekat anak-anak. Yam memang suka suggestkan dekat customer Yam yang kalangan ibu-ibu bagi mealshakes. Alhamdulillah banyak dapat feedback best-best.
Oh ya, 15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:
-Atasi Sembelit
-Kurangkan Ekzema
-Untuk Tumbesaran
-Untuk Perkembangan Minda
-Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
-Nutrisi Lengkap untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
-Untuk Anak kekal aktif dan bertenaga
-Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
-Meningkatkan berat badan anak
-Membantu anak fokus
-Membantu kurangkan kekerapan asthma
-Mengatasi masalah sembelit pada anak
-Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
-Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
-Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
Nak yam bantu consult?
Just Whatsapp yam..
www.wasap.my/60139020247/MariyamiRich

Ha..tengok Fathin dan Zinnirah, Abaikan wajah kami yang ngada-ngada..hehe






Salam Sayang,
Solehah Mariyam Sa'ari :)
Contact Info: 
FB : https://www.facebook.com/solehahmariyam
ID Solehah Mariyam : 961720 
Whatsapp : 013-9020247



No comments:

Post a Comment