Wednesday, 1 March 2017

Betul ka boleh jana income dengan Shaklee? Yam Menipu!



"Betul ker Mariyam tu Passion dengan Shaklee? " kata si pulan dengan nada tak percaya
"Alah, ana yakin tak kan bertahan lama punya mariyam tu dalam shaklee" ujurnya lagi
"Betul ke dengan shaklee boleh jana income? Yam menipulah!"
"Dulu pendakwah, sekarang bisness shaklee pulak. Memang tak ada nilai dakwah langsung! "
"Hari tu kata nak jadi pakar fiqh wanita, ni tengok duk buat shaklee, hangat tahi ayam jer.."
Macam-macam kutukan, kritikan, yam terima dari orang luar. Yam senyum ja.. Memang perit mendengar, tapi yam kena jadi pekak untuk bina impian yam sampai berjaya..

Ya sememangnya yam nak bagitau semua sahabat-sahabat yam sangat passion dengan shaklee. Ah! apa pun orang kata, yang pasti yam tahu apa yam buat. yam ada impian yam.. orang luar takkan faham impian kita..

Sememangnya yam nak berjaya untuk target Master Disember 2017 ini.. Ya.. Yam memang perlukan income yang besar untuk tampung pengajian yam untuk mempakarkan diri dalam bidang fiqh wanita.. menjadi pakar bukar sekadar belajar di universiti,siapkan tesis nakkan title Doktor semata-mata. Tapi yam nak hasil kajian turun ke lapangan, berguru beberapa kitab dengan asatizah dan ulama'.. semua memerlukan wang.. untuk beli kitab lagi. Nak tinggalkan anak pada pengasuh. tambahan pula kos hidup kini sangat menyesakkan dada.

Sebab tu yam betul-betul nak 5 angka tahun ini. Paling kurang income rm20 ribu sebulan hujung tahun ini dapat membantu yam settlekan semua tanggujawab yam dunia dan akhirat.

Dek kerana kritikan orang bulan ni income yam RM6000 lebih sebulan full keuntungan.. Alhamdulillah. Allah maha kuasa , maha melihat apa yang hambanya usahakan..

Yam ada misi yam sendiri untuk ummah, jemaah dan kehidupan. Kalau yam dengar serap kritikan negatif dan tidak membina itu nescaya hancurlah impian yam.. yam kena jadikan kata-kata itu sebagai cabaran untuk yam berjaya lebih cemerlang..

Terima kasih sangat-sangat buat mak,ayah dan suami yam yang sangat banyak bantu yam untuk berjaya sehingga Coodinator Jan 2017. serta Master Farihah Abu kasim, Dr Normi dan Noorhafiza akib, Noriah mentor yam yang sentiasa bantu yam untuk up dan terus up dengan cemerlang.. Paling yam rasa tak terucap terima kasih adalah anak-cucu-cicit group Empayar Irich yang banyak berusaha keras untuk majukan group kami.. Saksikan group kita akan jadi sehebat Master Coordinator yang lain..

Ada sahabat-sahabat nak segeng dengan group kami solehah-solehah? hehe whasapp yam segera seperti no dibawah.. :)



Salam Sayang,
Solehah Mariyam Sa'ari :)
Contact Info:
FB : https://www.facebook.com/solehahmariyam
ID Solehah Mariyam : 961720
Whatsapp : 013-9020247

No comments:

Post a Comment